Espais de Reflexió Ètica: possibilitats, perills i reptes

INSCRIURE’M AL CURS

VEURE EL PROGRAMA

VEURE MÉS INFORMACIÓ

El sistema de protecció a la infància i l’adolescència a Catalunya passa per moments de gran complexitat. A la presència d’un, cada cop major, nombre d’infants i adolescents amb anomenats comportaments disruptius, greus dificultats en la construcció del vincle i problemes de salut mental de diversa consideració, cal sumar l’arribada en gran quantitat d’adolescents estrangers sense referents familiars, assumida també per un sistema de protecció amb poca capacitat de resposta.

Desbordats per la rapidesa en què tenen lloc els esdeveniments, i sense gairebé temps per reaccionar, sovint els equips i els mateixos professionals hem quedat ancorats en una certa queixa que, si bé la majoria de vegades està plenament justificada, sovint ens atrapa i ens impossibilita prendre la distància suficient per poder donar respostes adequades –que no solucions– a la realitat que tenim al nostre davant.

Les Jornades d’Educació Social i Infància d’enguany pretenen aportar elements de reflexió i millora, des de la perspectiva de les bones pràctiques, als professionals de l’àmbit de la protecció a la infància.

25 de maig de 2022
X
Aneu a la barra d'eines