Canimas i Brugué, J. (2017):”Per què és important l’ètica aplicada, avui?”, [recurs d’aprenentatge textual]. Fundació Universitat Oberta de Catalunya (FUOC).

Material docent de l’assignatura Ètica aplicada a l’educació social que s’imparteix a la Universitat Oberta de Catalunya. En aquest tema, de 34 pàgines, s’aborda la qüestió de per què l’etica aplicada és avui imprescindible en l’àmbit de les professions psicosocioeducatives i sociosanitàries.
La resposta més fàcil és considerar que es deu al progrés dels drets humans. Aquest aspecte és important i confortador, però no és l’únic. L’autor considera que hi ha, almenys, quatre factors que expliquen l’expansió de l’ètica aplicada en l’àmbit professional: (1) la secularització, (2) el creixement econòmic i tecnocientífic, (3) l’eclosió de l’alteritat i del reconeixement i (4), el biopoder, la biopolítica, el postfordisme i les noves formes de resistència.
Index: Introducció. 1. Secularització. 2. El desenvolupament econòmic i tecnocientífic. 3. L’eclosió de l’alteritat, del reconeixement i de la democràcia. 4. El biopoder i les noves formes de resistència. 5. Professions de moltes possibilitats i, per tant, responsabilitats ètiques.
25 de març de 2024
X
Aneu a la barra d'eines