Login

Sorry, this entry is only available in Catalan and European Spanish. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in this site default language. You may click one of the links to switch the site language to another available language.

Conferències, ponències i comunicacions

(Català) Els humans no vivim només de ciència

(Català) Conversa a distància entre Salvador Macip i Joan Canimas al “Festival Clàssics” organitzada per la Casa dels Clàssics.

Visualitza’n el vídeo

(Català) L’impacte de la pandèmia en les persones amb diversitat funcional

(Català) Conferència a distància a la “Jornada de Professionals i Representants de les Entitats de l’Àmbit de Diversitat Funcional de Rubí” organitzada per l’Ajuntament de Rubí. 1 de desembre de 2020.

Visualitza’n el vídeo

(Català) La saturació del sistema implica racionalitzar recursos

(Català) Entrevista de Ricard Ustrell i Garrido al programa de TV3 Planta Baixa. 3 de juny de 2020.

Visualitza l’entrevista (10 minuts)

(Català) Protocol d’actuació en situacions d’abandonament terapèutic i adaptació a les situacions de pandèmia

(Català) Conferència a distància a la jornada L’Altaveu: Bioètica organitzada per Dincat. 6 de maig de 2020.

(Català) Com afrontem la mort?

(Català) Conferència a la I Jornada del Comitè d’Ètica Assistencial – Garraf a l’Hospital Residència Sant Camil. Sant Pere de Ribes, 20 de febrer de 2020.

(Català) Drets i deures de les persones amb diversitat funcional des d’una mirada ètica

(Català) Conferència organitzada per Dincat. Montblanc, 14 de febrer de 2020.

(Català) Ètica pública i integritat

(Català) Conferència dirigida als càrrecs electes del Consell Comarcal del Vallès Oriental al Consorci per a la gestió de residus del Vallès Oriental. Granollers, 12 de febrer de 2020.

(Català) Derechos Humanos y Éticas de los Cuidados

(Català) Conferència de cloenda al VII Congreso “Cartografiando los Derechos Humanos en la rehabilitación psicosocial” organitzada per la Asociación Madrileña de Rehabilitación Psicosocial. Madrid, 23 i 24 de gener de 2020.

(Català) És aconsellable que els tutors siguin els pares? És aconsellable que els tutors siguin persones de la família?

(Català) Conferència a “Tuteles i famílies” organitzada per la Fundació Rubricatus al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa. El Prat de Llobregat, 13 de desembre de 2019.

(Català) Introducció a l’ètica aplicada en la intervenció en serveis socials

(Català) Conferència a les “Jornades sobre bones pràctiques: infància i adolescència en risc” organitzada per ISOM al Centre Cívic La Salut. Badalona, 5 de desembre de 2019.

(Català) La intimitat: fonament de la felicitat i la llibertat

(Català) Conferència a la “Jornada d’acompanyament i autonomia” organitzada per la Fundació La Tutela a l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Lleida. Lleida, 28 de novembre de 2019.

(Català) Presentació del document de treball «El acompañamiento afectivo, erótico y sexual a personas con diversidad intelectual y medidas de soporte legal»

(Català) Conferència al seminari “El suport a la sexualitat de les persones amb diversitat funcional” organitzat per la Fundació Víctor Grífols i Lucas. Barcelona, 27 de novembre de 2019.

(Català) Una habitació pròpia

(Català) Conferència a la Jornada “Assistència personal o persona de suport. Una necessitat per millorar l’autodeterminació, l’autonomia i la qualitat de vida” organitzada pel Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya a l’Ateneu l’Harmonia. Barcelona, 21 de novembre de 2019.

(Català) Què en fem, de la llibertat?

(Català) Conferència al Cicle de Filosofia: Animals polítics organitzada per Òmnium Alt Empordà a la Biblioteca Fages de Climent. Figueres, 20 de novembre de 2019.

(Català) És aconsellable que els tutors siguin familiars?

(Català) Conferència al Centre de dia CADES organitzada per l’Associació Esclat. Barcelona, 29 d’octubre de 2019.

(Català) És aconsellable que els tutors siguin els pares? És aconsellable que els tutors siguin persones de la família?

(Català) Conferència organitzada per l’Associació Castell i la Fundació Vimar. Palamós, 28 d’octubre de 2019.

(Català) Decidir per l’altre

(Català) Conferència organitzada per la Fundació Asproseat Proa Esplugues. Esplugues de Llobregat, 23 d’octubre de 2019.

(Català) Decidir per l’altre

(Català) Conferència organitzada per la Fundació Privada Aspronis. Blanes, 17 d’octubre de 2019.

(Català) La intimitat als Centres Residencials de persones amb diversitat intel·lectual

(Català) Conferència a la Jornada de reflexió al voltant del document “La intimitat als Centres Residencials de persones amb diversitat funcional. A propòsit de l’ús, l’accés i la supervisió dels espais” (publicat pel Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya). Organitzada per Dincat al Monestir de Pedralbes. Barcelona, 9 d’octubre de 2019.

(Català) És aconsellable que els tutors siguin familiars?

(Català) Conferència organitzada per la Fundació Privada Autisme GURU. Barcelona, 2 d’octubre de 2019.

(Català) Decidir per l’altre

(Català) Conferència a la Residència i Centre de Dia i Ocupacional Aspace organitzada per la Fundació Aspace. Barcelona, 2 d’octubre de 2019.

(Català) És aconsellable que els tutors siguin familiars?

(Català) Conferència al Centre Ocupacional Sant Adrià organitzada per l’Associació Aprodisa. Barcelona, 5 de juny de 2019.

(Català) La tercera revolució en la relació amb la diversitat intel·lectual

(Català) Conferència a la Jornada “L’ètica en el treball amb persones amb diversitat intel·lectual” organitzada per l’Ateneu Cooperatiu del Vallès Oriental. Centre Cívic Nord, Granollers, 1 de juny de 2019.

(Català) Intimitat, confidencialitat i secret professional

(Català) Conferència organitzada per Xarxa 0-3 de Gràcia. EBM El Gat Negre. Ajuntament de Barcelona – Districte de Gràcia, 21 de maig de 2019.

(Català) La importància de l’ètica pública

(Català) Conferència organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental a la Masia Can Ribas. Bigues i Riells, 9 de maig de 2019.

(Català) Drets sexuals i reproductius

(Català) Conferència a la Jornada “Sexualitat i diversitat funcional” organitzada per la Comissió de Sexualitat del Consell Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament de Reus. Fira de Reus, 29 d’abril de 2019.

(Català) Ética: La convención sobre las personas con discapacidad, una tercera revolución que nos afecta a todos

(Català) Conferència a l’Escola de Famílies 2018/19 organitzada pel Centre Ocupacional “El Molino” al Colegio E. E. “El Molino”. Pamplona, 15 d’abril de 2019.

(Català) Els itineraris de la intimitat: presencialitat i informació

(Català) Conferència a la II Jornada d’Ètica en l’Acció Social a les Terres de Lleida “Itineraris de respecte en la intervenció social” organitzada pels Serveis Territorials a Lleida, la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida i l’Institut Borja de Bioètica – Universitat Ramon Llull. Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida, 15 de març de 2019.

(Català) El respecte: abasts i límits

(Català) Conferència a la II Jornada d’Ètica en l’Acció Social a les Terres de Lleida “Itineraris de respecte en la intervenció social” organitzada pels Serveis Territorials a Lleida, la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida i l’Institut Borja de Bioètica – Universitat Ramon Llull. Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida, 15 de març de 2019.

(Català) Ètica de la recerca en Ciències socials i Confidencialitat i secret professional

(Català) Conferència organitzada per la Universitat de Lleida. Facultat de Dret, Economia i Turisme, 12 de març de 2019.

(Català) La libertad en la afectividad, la erótica y el sexo en las personas con diversidad intelectual

(Català) Conferència de presentació del document “La libertad en la afectividad, la erótica y el sexo en las personas con diversidad intelectual” a les Jornades d’Ètica “El derecho a la sexualidad de las personas con discapacidad intelectual” organitzada per la Fundació Pere Mitjans a la Casa del Mar. Barcelona, 23 de novembre de 2018.

(Català) Respuestas a las vulneraciones de derechos

(Català) Moderador de la taula rodona “Respuestas a las vulneraciones de derechos” formada per Carlos de la Cruz, Silvia Ventura, Sefa Miralles, Blanca Torres i Antonio Centeno. Jornades d’Ètica “El derecho a la sexualidad de las personas con discapacidad intelectual” organitzades per la Fundació Pere Mitjans a la Casa del Mar. Barcelona, 22 de novembre de 2018.

(Català) Cuidar és ésser-hi

(Català) Conferència a la Jornada de l’EAIA de l’Alt Empordà “Ja som majors d’edat. I ara què?” organitzada per l’EAIA. Figueres, 21 de novembre de 2018.

(Català) La tercera revolució

(Català) Conferència a la Jornada de presentació de materials “La nostra ètica” organitzada pel Grup Dincat a la Sala d’Actes del Monestir de Pedralbes. Barcelona, 9 de novembre de 2018.

(Català) Peixera ètica: “Posem una mirada ètica a la tasca professional”

(Català) Taula rodona amb Maria Jesús Uriz i Joan Canimas, amb el moderador Jesús Vilar, al voltant de les preguntes: Hi ha models tècnics incompatibles amb models ètics? Cal fer canvis tècnics si volem seguir un determinat model ètic? Quins reptes suposa l’ètica aplicada a les organitzacions?. Organitzada pel Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya a l’Espai Calàbria 66. Barcelona, 29 d’octubre de 2018.

(Català) És aconsellable que els tutors siguin els pares i mares?

(Català) Cicle de conferències organitzades per:

  • Fundació Estimia a la Casa Orlandai. Barcelona, 17 d’octubre de 2018.
  • Fundació Privada Àuria a la seva seu. Igualada, 19 d’octubre de 2018.
  • Centre Ocupacional Verge de l’Alegria al Escola Nen Déu-Centre d’educació especial. Barcelona, 22 d’octubre de 2018.
  • Fundació Privada Marpi a la seva seu. Pineda de Mar, 24 d’octubre de 2018.
  • La Fageda Fundació a la seva seu. Olot, 25 d’octubre de 2018.
(Català) Sóc l’espai on sóc. Arquitectura de la cura

(Català) Conferència a la Setmana commemorativa del Dia Mundial de la Salut Mental 2018 organitzada per Salut Mental Catalunya i Associació Família i Salut Mental de Girona i comarques. Teatre Municipal de Girona, 10 d’octubre de 2018.

(Català) La inclusió a les aules del s.XXI; una mirada ètica

(Català) Conferència a la Jornada organitzada pel Servei Educatiu del Vallès Oriental IV al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica. Santa Eulàlia de Ronçana, 6 de setembre de 2018.

Veure el text de la conferència

(Català) La necessitat i la inutilitat de treure la guerra del joc

(Català) Col·laboració a un article de premsa de la periodista Pili Turon. Diari de Girona, 22 de juliol de 2018.

Veure l’article de premsa

(Català) Entre el paternalismo y el abandono: pautas para una ética de la responsabilidad

(Català) Conferència al V Encuentro sobre personas con discapacidad intelectual: investigación, conocimiento e innovación. Universidad Internacional Menéndez Pelayo-Fundación Obra San Martín. Palacio de La Magdalena. Santander, 25 de juny de 2018.

(Català) L’ètica aplicada a les organitzacions

(Català) Conferència a la Jornada de diàleg per reflexionar sobre l’ètica al servei de les organitzacions. Suara Cooperativa. Auditori Josep Irla de Girona, 21 de juny de 2018.

(Català) Dilemes ètics en la intervenció professional en infància en risc

(Català) Conferència a “Dilemes ètics en la intervenció professional en infància en risc”. Xarxa d’Infància Casc Antic (XICA). Convent de Sant Agustí. Barcelona, 15 de juny de 2018.

(Català) El bon tracte a les persones grans. Reflexions ètiques
(Català) La intimitat als centres residencials de persones amb diversitat funcional. A propòsit de l’ús, l’accés i la supervisió dels espais

(Català) Conferència a la II Jornada de Comitès d’Ètica i Espais de Reflexió Ètica de Serveis Socials de Catalunya. Comitè d’Ètica dels Serveis Socials de Catalunya. Casa del Mar. Barcelona, 8 de juny de 2018.

Veure el vídeo de la conferència

(Català) Pautes per a les funcions de tutela, curatela i suport

(Català) Conferència a la Jornada de “Protecció i suport a l’exercici de la capacitat a Lleida: present i futur”. Fundació Privada Tutelar Terres de Lleida. Universitat de Lleida, 7 de juny de 2018.

(Català) Els tabús, la diversitat de gèneres i aspectes culturals de la sexualitat i afectivitat de les persones grans

(Català) Conferència a la Jornada Firagran sobre “La sexualitat i l’afectivitat de les persones grans”. Fundació Firagran. Drassanes Reials de Barcelona, 23 de maig de 2018.

(Català) Cinefòrum: “La decisió d’Anne” (“My sister’s keeper”)

(Català) Conferència al Cicle Cinefòrum: Els conflictes bioètics a la gran pantalla. Club de l’Experiència (Alumni UB). Barcelona, 17 de maig de 2018.

(Català) Esguards i presències

(Català) Participació a la taula rodona de l’exposició fotogràfica “Esguards i presències” de Miquel Serra. Fundació Pere Mitjans. Auditori Barradas. L’Hospitalet de Llobregat, 10 de maig de 2018.

(Català) Espais de reflexió ètica: possibilitats, perills i reptes

(Català) Conferència a les XI Jornades d’infància i educació social 2018. Repensant el sistema de protecció des de les bones pràctiques. Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC). Espai Francesca Bonnemaison. Barcelona, 4 de maig de 2018.

(Català) Vida independent i persones amb discapacitat intel·lectual

(Català) Conferència a la presentació del projecte “Pis de trànsit a la vida independent”. Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). Barcelona, 25 d’abril de 2018.

(Català) L’ètica de les xarxes socials

(Català) Conferència al VIIè Fòrum EOICAT. EOI Viladecans, 13 d’abril de 2018.

(Català) Ètica i reptes de l’educador

(Català) Conferència al projecte “Berguedà en xarxa”. Consell Comarcal del Berguedà, 4 d’abril del 2018.

(Català) Política i escola

(Català) Participació a la taula rodona “Política i escola” amb Jordi Feu i Nerea Huertas. Estades pedagògiques Universitat de Girona. Casa de colònies de Sant Martí de Llémena (antiga rectoria), 3 d’abril de 2018.

(Català) La confidencialitat davant l’abús sexual a adolescents

(Català) Conferència a l’assignatura “Dilemas éticos de la intervención y de la toma de decisiones”, en el marc del “Máster universitario en intervención social con individuos, familias y grupos”. Universidad Pública de Navarra, 27 de març de 2018.

(Català) Decidir per un altre

(Català) Conferència al programa d’assessorament “Ajudar i protegir. Quan es modifica la capacitat de les persones, Pretutela i Tutela”. Alzheimer Catalunya Fundació. CAP Primer de Maig. Lleida, 14 de març de 2018.

(Català) Possibilitats, perills i reptes en l’itinerari que va del trastorn a la diversitat

(Català) Conferència a la 5a Jornada “Sóc Teactiu”. Càtedra Autisme Universitat de Girona. IES Ridaura. Castell d’Aro, 10 de març de 2018.

Veure notícia (TV) de la conferència

(Català) “L’éthique du travail social”

(Català) Conferència a l’Institut Régional du Travail Social (IRTS). Perpinyà, 30 de gener de 2018.

(Català) Decidir per un altre

(Català) Conferència a “Ajudar i Protegir. Quan es modifica la capacitat de les persones, Pretutela i Tutela” organitzada per Alzheimer Catalunya Fundació al CaixaForum Barcelona. Barcelona, 30 de novembre de 2017.

(Català) Pot ser ètica la recerca mèdica?

(Català) Conferència a la “XII Jornada dels comitès d’ètica de Catalunya” en el marc de la “Taula 1: Mirada plural dels CEA avui” a l’Auditori Josep Irla. Girona, 24 de novembre de 2017.

(Català) Decidir per l’altre

(Català) Conferència organitzada per l’Associació l’Estel a la seva seu. Balaguer, 22 de novembre de 2017.

(Català) L’ètica professional en la intervenció en infants i les seves famílies

(Català) Conferència a la “Jornada ètica i infància” organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Occidental a la seva seu. Terrassa, 17 de novembre de 2017.

(Català) Decidir per l’altre

(Català) Conferència organitzada per Aspanin, 26 d’octubre de 2017.

(Català) Decidir per l’altre

(Català) Conferència organitzada pel Taller Baix Camp en el Punt de Trobada. Reus, 18 d’octubre de 2017.

(Català) Decidir per l’altre

(Català) Conferència organitzada per la Fundació Mas Albornà i el Grup DINCAT. Vilafranca del Penedès, 18 d’octubre de 2017.

(Català) Ètica de l’hospitalitat: de la benvinguda a la cura

(Català) Conferència organitzada pels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) a la Fundació Palafrugell Gent Gran. Palafrugell, 9 d’octubre de 2017.

(Català) La importància de diferenciar entre moral de màxims i de mínims

(Català) Taula rodona a la jornada “Persones amb (dis)capacitat. Sexe i afectivitat” organitzada per la Fundació Elna al CaixaForum. Girona, 7 d’octubre de 2017.

(Català) Ètica de l’hospitalitat: de la benvinguda a la cura

(Català) Conferència organitzada pels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE) a la Residència i centre de dia de Sant Feliu de Guíxols de Gent Gran. Sant Feliu de Guíxols, 5 d’octubre de 2017.

(Català) Ells i nosaltres

(Català) Tertúlia amb Manuel Delgado a “Converses informals” del Mercat de conversa i proximitat organitzada pel Consorci d’Acció social de la Garrotxa al carrer. Olot, 25 de setembre de 2017.

Veure el vídeo de la tertúlia

Veure notícia (TV)

(Català) La confidencialitat davant l’abús sexual a adolescents

(Català) Conferència al curs “Qué hacer cuando no lo tengo claro: conflictos éticos en el trabajo con menores en vulnerabilidad” organitzat per l’UNED Pamplona en els “Cursos de verano de las Universidades Navarras”. Pamplona, 19 de setembre de 2017.

(Català) Impactes ètics per als professionals davant l’atenció integrada

(Català) Conferència al “I Congrés de l’Acció Social – Inclusió.cat. Atenció integrada social i sanitària des dels serveis socials” organitzat per la Universitat de Vic. Vic, 6 de juliol de 2017.

Ètica i Salut

Jornada “Apropa’t a les professions de la salut”. Congrés de les professions by Intercol·legial. Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. 10 de juny de 2017.

Curs d’Expert Universitari en atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament

Blanquerna. Universitat Ramon Llull. Barcelona, 8 de juny de 2017.

1a Jornada de Comitès d’Ètica i Espais de Reflexió Ètica de Serveis Socials

Casa del Mar. Barcelona, 2 de juny de 2017.

(Català) Decidir per un altre

(Català) Conferència a “Ajudar i Protegir. Programa d’assessorament dirigit a professionals” organitzada pel Caixafòrum. Girona, 1 de juny de 2017.

(Català) Autonomia, intimitat i bon tracte: tres aspectes cabdals de l’atenció sòcio-sanitària

(Català) Conferència al Centre Palamós Gent Gran. Palamós, 25 de maig de 2017.

(Català) Ètica de l’hospitalitat: de la benvinguda a la cura

(Català) Conferència organitzada pels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà al Centre Palamós Gent Gran. Palamós, 25 de maig de 2017.

(Català) Decidir per l’altre

(Català) Conferència organitzada pel Grup Cooperatiu TEB. Barcelona, 23 de maig de 2017.

(Català) Decidir per l’altre

(Català) Grup Fundació Ramon Noguera. Girona, 18 de maig de 2017.

La importància del bon tracte en la pràctica assistencial

Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. 10 d’abril de 2017.

I Cura va crear a Humus. Inaguració de l’exposició Retrats d’acollida. Una aproximació des de l’etnografia visual vers els educadors i cuidadors de la Fundació Pere Mitjans

Exposició fotogràfica a la Sala Noble del Convent de Sant Agustí de Barcelona. Del 5 al 20 d’abril de 2017.

Els reptes ètics en el marc d’un nou model d’atenció a la infància en risc a Catalunya

Tribuna Fedaia. Un espai de reflexió i anàlisi sobre la prevenció i protecció a la infància i família en risc d’exclusio social a Catalunya. Seminari 3. Ètic i marc legal en el marc d’un nou model d’atenció a la infància en risc. Palau Macaya. Barcelona, 3 d’abril de 2017.*

Apuntes para una ética aplicada.

Coloquios Cuadernos de Trabajo Social. Universidad Complutense de Madrid. 21 març de 2017.

Ètica i joventut

Màster Interuniversitari en Joventut i Societat (UdG, UB, UAB, URV, UPF). Girona, 17 de març de 2017.

Quina mena de laïcitat han de practicar els centres educatius?

Càtedra Ferreter Mora de Pensament Contemporani. Jornada “La religió, pot aportar res a la democràcia?”. Girona, 3 de març de 2017.

Decidir per un altre: paternalisme, abandonament, mesures protectores i perfectores i gestió del risc

Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Figueres, 17 de febrer de 2017.

La remor del que s’acosta, l’encontre i la convivència

Casal Marià. Olot (Girona), 30 de gener de 2017.

La confidencialitat i l’ús respectuós de les dades

Facultat d’Educació Social i Treball Social. Fundació Pere Tarrés. Universitat Ramon Llull. Barcelona, 27 de gener de 2017.

La remor del que s’acosta, l’encontre i la convivència

Ràdio Olot. Programa “En acció”. 24 de gener de 2017.

(Català) El dret a decidir de les persones amb diversitat funcional intel·lectual i del desenvolupament

(Català) Conferència a la Sala de les Corts Catalanes. Montblanc (Tarragona), 3 de desembre de 2016.

(Català) Una nova era en el tracte a les persones amb diversitat funcional intel·lectual

(Català) Conferència al Centre Ocupacional Bogatell. Barcelona, 30 de novembre de 2016.

(Català) La intimitat

(Català) Conferència a la “III Trobada d’ERESS: Afectivitat i sexualitat en gent gran en l’entorn residencial” organitzada pel Comité d’Ètica Aplicada de les residències Llar Fundació, la Torrassa i Montsacopa. Montsacopa (Olot), 25 de novembre de 2016.

(Català) Decidir per un altre

(Català) Conferència al curs “Ajudar i protegir. L’acompanyament a persones amb limitació legal de la capacitat d’obrar” organitzat per Alzheimer Catalunya al Caixafòrum. Tarragona, 24 de novembre de 2016.

(Català) L’ètica en el treball social

(Català) Jornada * Casa de Cultura. Girona, 23 de novembre de 2016.

La Carta de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat (CESDHC) al segle XXI

1r Congrés Internacional de defensors locals. Palau de Congressos de Girona. 23 de novembre de 2016.

(Català) La infància i l’adolescència en el temps de les múltiples crisis

Jornada “Crisi i salut mental en infants i joves: causa o conseqüència”. Casa de la Convalescència. Barcelona, 21 de novembre de 2016.

(Català) Una nova era en el tracte a les persones amb diversitat funcional intel·lectual

(Català) Conferència al Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana. Palafrugell, 17 de novembre i 16 de desembre de 2016.

Conflictos éticos en la intervención social con la infància y sus familias

Jornada del Gobierno de Navarra: “Servicios para la infancia vulnerable. Buenas prácticas e innovación”. Pamplona, 11 de novembre de 2016.

Els valors de l’Ètica de Dincat

12a Trobada de Famílies de Dincat. Espai Pujades. Barcelona, 5 de novembre de 2016.

(Català) Sobre la pregunta «Això, és ètic?»*

(Català) Conferència a la “1a Jornada Educació i Societat” organitzada per la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida. Lleida, 21 d’octubre de 2016.

(Català) Parlem d’ètica

(Català) Conferència al Centre Ocupacional Claror. La Seu d’Urgell (Lleida), 4 d’octubre de 2016.

(Català) Una nova era en el tracte a les persones amb diversitat funcional intel·lectual

(Català) Conferència a l’associació ACUDAM. Mollerussa (Lleida), 3 d’octubre de 2016.

(Català) El buen trato en ética. Entre la cortesía y el cuidado

(Català) Conferència a “Mesas de diálogo: El buen trato a las personas mayores” organitzada per la Fundación Edad & Vida al CaixaForum. Madrid, 29 de setembre de 2016.

(Català) Parlem d’ètica (amb familiars de persones amb diversitat funcional intel·lectual)

(Català) Conferència organitzada per l’Associació Talma. Juneda (Lleida), 27 de setembre de 2016.

La gestión del daño y del riesgo en las funciones de cuidado de personas con diversidad funcional intelectual

III Seminario de éticas prácticas en España. Universidad de Granada, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Salamanca, Universidad de La Laguna, Centro Superior de Investigaciones Científicas, Ministerio de Economía y Competitividad y Fundación Ana Díaz Medina. Granada, 5 i 6 de setembre de 2016.

(Català) L’ètica de Dincat

(Català) Sala d’Actes del Monestir de Pedralbes. Barcelona, 5 de juliol de 2016.

El dret a l’autogovern de les persones amb diversitat funcional intel·lectual

Jornada Consorci Serveis Socials de Barcelona. Residència ASPACE. Barcelona, 14 de juny de 2016.

(Català) Parlem d’ètica (amb familiars de persones amb diversitat funcional intel·lectual)

(Català) Conferència a la Residència Can Font. Llorà, 3 de juny de 2016.

(Català) Onze pautes imprescindibles per a les persones que tenen responsabilitats de suport, cura o tutela

(Català) Conferència organitzada per la Fundació FUPAR a la seva seu. Terrassa, 24 de maig de 2016.

Los límites de intervención: ¿mala praxi o autonomia familiar?

XI Congreso Internacional de la Sociedad Española de Cuidados Paliativos. Sevilla, del 12 al 14 de maig de 2016.

(Català) Protecció de dades i secret professional en l’àmbit dels Serveis Socials

(Català) Conferència a la jornada organitzada pel Consorci de Serveis Socials Consell Comarcal de l’Alt Empordà. Figueres, 9 de maig de 2016.

(Català) Ètica, intervenció social i drogues: qüestions per resoldre

(Català) Conferència a la “V Matinal” organitzada per la Comissió d’educadors/es socials en drogodependències (CESD) a l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Barcelona, 15 de abril de 2016.

(Català) La negació de la sexualitat de les persones amb diversitat funcional

(Català) Conferència a la jornada “Afectivitat, sexualitat i discapacitat: una mirada integradora” organitzada per Aspanin al Museu de Badalona. Badalona, 5 de març de 2016.

(Català) La diversitat de l’autonomia personal

(Català) Jornada “La diversitat de l’autonomia personal. Els reptes quotidians de les persones amb diversitat funcional”. Ajuntament de Mataró. 2 de març de 2016.

(Català) L’ètica aplicada com a instrument de resistència en l’àmbit de la salut mental

(Català) VIII Jornada de la Xarxa a debat: “La Xarxa de Salut Mental: mites i realitats”. Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. 26 de febrer de 2016.

(Català) Influències dels aspectes socials i comunitaris en la construcció de la subjectivitat

(Català) Jornada de la Fundació Vidal i Barraquer. Institut Universitari de Salut Mental. Barcelona, 5 de febrer de 2016.

(Català) Decidir por el otro

(Català) De la dependencia a la autonomía. El reto en la atención a la infancia con pluridiscapacidad. Nexe Fundació. Hospital Sant Joan de Déu. Esplugues de Llobregat (Barcelona), 24 de gener de 2014.

(Català) *

(Català) Jornada DGAIA. Sala d’actes de la Direcció General de Joventut. Barcelona, 12 de novembre de 2014.

(Català) Entrevista “Diari de Girona”
(Català) Pensar i repensar la intervenció social

(Català) Entrevista d’Oriol Ponsatí-Murlà. “La Vanguardia”, 26 de juny del 2009.

(Català) Els comitès d’ètica assistencial

(Català) Jornada sobre els conflictes ètics i legals en els processos de peritatge. Organitzat per l’Escola de Policia de Catalunya (EPC) i el Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada. Mollet del Vallès, 14 de desembre de 2006.

(Català) Ètica aplicada. Creació de comitès d’ètica a les residències

(Català) Conferència a la “Jornada d’ètica en la praxi d’atenció als residents” organitzada per la Residència de Gent Gran de Reus en motiu del seu 30è aniversari. Palau Bofarull. Reus, 30 de novembre de 2005.

(Català) Els comitès d’ètica aplicada: una eina per a la resolució de conflictes

(Català) Conferència i organització, juntament amb el Consorci de Serveis Socials de La Garrotxa, de les Jornades del 10è aniversari de la Residència Geriàtrica Montsacopa “Els reptes de l’ètica aplicada en la intervenció social”. Casal Marià d’Olot, 15 i 16 de juny de 2005.

© Joan Canimas Brugué
X
Skip to toolbar